Verdák és Kanga ráadásnak - gyermekszoba
2012.01.18.

Tatabányáról kerestek meg minket, hogy a Verdák mesefilmből ismert Finn McMissile, Matuka, Holley Shiftwell és Siddeley (avagy Turbi) fessük meg valamint a Micimackó mesefilmből Kanga és a Zsebibabát.

Első látogatásunk alkalmával a kisfiú elmondta nekünk melyik szereplőket szeretné a képre és közösen kitaláltuk a kompozíciót.

A helyszínen pontosítottuk a következő találkozáskor az elképzelést, mert egy kisfiúnál a kedvencek bármikor változhatnak -ez így is történt- eggyel több autó került a vázlatra.

A falon egy sárgás színű tapéta volt ami azzal nehezítette meg a dolgunkat, hogy nem egyenletes felülete volt hanem foltokban szivacsos puha rétegek voltak rajta.

A tapétára felrajzoltuk a fő vonalakat, majd lealapoztuk a falfestmény hátterét. Az autós kép festése közben a fényezésre kellett leginkább odafigyelni, mert egy autó fényezése nem csak fényből és árnyékból áll hanem, mint fényes felület a tükröződések határozzák meg a formát és az anyagszerűséget. Jól látszik a képen, hogy Matuka rozsdás teste mennyire más árnyékolást igényelt.


Miközben a Verdák munka közben száradtak, elkészítettük a kislánynak a figurákat. Melyeknek csillámporos kontúrral varázsoltunk különleges hangulatot.