Colliers - iroda
2010.10.16.

Konkrét elképzeléssel kerestek meg minket a Colliers International cégtől, hogy a varsói irodájukban található falfestmény másolatát készítsük el a közlekedési folyosójuk gipszkarton falára.

Kaptunk néhány képet az eredeti varsói falfestményről, valamint a pontos szöveget külön írásban is. Sajnos a falat lemérni nem állt módunkban, mert meglepetésnek készült az alkalmazottak számára, így becsült adatok alapján terveztünk.

 

Mivel jellegzetes egyenes vonalakból áll a kép, így számítógépes program segítségével készítettünk egy tervezetet. A tervezetet négyzetrácsba foglaltuk, így a helyszínen is  arányosan meg tudtuk rajzolni a falfestményt. Szem előtt tartottuk az épületek egymáshoz viszonyított arányainak a megtartását, mert a megrendelő kérése az volt, hogy a lehető legjobban hasonlítson az eredeti falfestményre.

 

A betűk festéséhez sablont használtunk, amit számítógép segítségével készítettünk elő.

A helyszínen első lépésben maszkolószalaggal körberagasztottuk a falat, a két dolog miatt volt hasznos, egyrészt ne kenjük össze a mennyezetet, az oldalsó falakat, valamint a szőnyeget, másrészt éles és egyben egyenes vonalakt használjuk a fal szegélyeinél. Miután körberagasztottuk a falat, elkezdtük a vázlat alapján felszerkeszteni az épületeket.

A kívánt színekkel lealapoztuk a falat.

 

Miután megszáradt, a felhők véglegesítésével, valamint sablon segítségével felrajzoltuk a betűket, majd vékony ecsettel kifestettük.

Végül pedig a kép egyéb apróbb részleteit is megfestettük.

 

Apróbb részletek festésével elkészült a kép.


Bízzunk benne a kép elnyerte tetszését a Colliers munkatársainak és az ügyfeleknek egyaránt.