Atlasz Fitness Club - előtér
2012.10.27.

A megrendelőnk épülő edzőtermének az Atlasz Fitnesz Club nevet adta. Innen jött az ötlet, hogy az Atlaszt a görög mitológiai hőst festeti fel aki bűntetésképpen az égboltot tartja.

Ügyfelünknek nagyon tetszett Boris Vallejo festménye, kérésére ezt vettük alapul – ugyan a mitológia szerint Atlasz az égboltot tartotta a vállán, szinte minden művészi ábrázoláson földgolyó szerepel, ezért mi is így ábrázoltuk -  valamint készítettünk és kerestünk fotókat az Atlasz mozdulatáról.

A helyszínen felrácsoztuk a falat, hogy segítsen felrajzolni a vázlatot. A vázlat felrajzolása után a gömb alapozásával kezdtük. Ahoz, hogy igazán gömbszerű hatást érjünk el, úgy alapoztuk, hogy a középponttól koncentrikus mozdulatokkal kifelé haladva egyre világosabb tónust kentünk fel. Ezzel érzékeltetve, hogy egyre laposabb szögben látunk rá a víz felszínére.  

Ezt követte a földrészek megfestése. Itt is követtük a kontinensmozdulatokkal, hogy a felület teszturáltsága is is érzékeltesse a gömb perspektíváját. A különböző színekkel érzékeltettük a földrészek sajátosságait. Pl.: erdő, sivatag stb. Minél élethűbb legyen a földrészek körül vékony világos kontúrt húztunk. A tengerpontokhoz és néhány kanyargós vonalal érzékeltettük a folyókat. A kontinensek ábrázolásánál nem volt cél a pontos földrajzi hűség, de ránézésre visszaadja a földszerű hatást. A földgömb megfestése után következett a légkör. Ezt majdnem fehér felhők megfestésével értük el a már bevált koncentrikus körökkel festve. Miután elkészült a földgömb lealapoztuk az égboltot és az ember testét. A csillagos ég hátteret fekete és sötétkék foltokkal alakítottuk ki és jónéhány pöttyöt helyeztünk fel, ezzel érzékeltetve a csillagokat. Az ember egyszínű alapozása után, az izomcsoportok elhelyezkedésével pontos figyelembevételével megfestettük az árnyékokat majd a fényeket. A háttérből kékes élfénnyel és reflexel érzékeltettük a csillagok fényét. Ez a halványkék kontúr abban is sokat segít, hogy kiemeli az emberi alakot a sötét háttérből. A földgömb megszáradása után a jól bevált sablon technikával felfestettük a feliratot. Azért választottuk a betűk utólagos megfestését az elkészült földre, mert a betűk sem túl nagy méretűek, így sokkal szebb és folyamatosabb formákat tudtunk kialakítani a háttérnek, mintha az előre felrajzolt betűket kerülgettük volna.