Tengerpart delfinekkel - előtér
2011.11.20.

Egy tatabányai hölgy keresett meg minket,  hogy a családi házának az előterébe fessünk egy térnövelő hatású falfestményt.

A megrendelő eljött az irodánkba ahol számítógép segítségével készítettünk egy látványtervet, egy már korábban elkészült festményünk mintájára.  

Az előzetes látványterv alapján, a helyszínen felszerkesztettük a képet. Meghatároztuk a kép méretét, majd szemmagasságban beszerkesztettük a horizontvonalat, hogy mélysége legyen a készülő falfestménynek. A vázlat felrajzolása után következett a kép alapozása. Az égbolt kékjéhez folyamatosan fehér színt adtunk hozzá, úgy hogy, lefelé haladva egyre világosabbra festettük.

A tengervizet a horizontvonalhoz közelítve sötétre, míg lefelé a homokos részhez haladva egyre világosabbra festettük, majd a homokos tengerparthoz érve, a homok színét összemostuk a tengervíz színével.

A tenger kidolgozásánál arra kellett odafigyelni, hogy minél távolabb van, annál vékonyabb és rövidebb vonalakat használjunk. A sziget megfestésénél a levegőperspektívát kellett érzékeltetnünk ezért a távolabb lévő szigetet fakóbbra festettük, mint a közelebb lévőt.

Miután megfestettük a tájképet, következtek a delfinek. A delfineknél a tenger és az égbolt kékjét alkalmaztuk a testükön, hogy a visszavert fényt érzékeltessük. A fröccsenéssel tettük látványosabbá a mozdulatot.

Ezek után festettük meg a járólapot, amit az előtérben található járólap színéhez igazítottunk, majd az ablakkeret következett, amitől olyan érzésünk támad, mintha tényleg kilátnánk egy csodás tengerpartra.

A festményt a végén UV festékkel tettük különlegesebbé.