Kék túra ösvény - előtér
2011.09.17.

Egy túrázni szerető pár keresett meg minket Herceghalomról, azzal az elképzeléssel, hogy a most épülő családi házuk közlekedőjük  záró falára, készítsünk el egy olyan falfestményt, mintha a közlekedőjük egy erdei ösvényben folytatódna.

Az elképzelésük közel állt hozzánk, mivel mi is szeretünk túrázni így könnyen ráéreztünk az elképzelésükre. Kitételük annyi volt, hogy haza fenyvest készítsünk és helyezzük a kéktúra jelzést is.

A helyszínen első lépésként meghatároztuk a horizontvonalat, majd ezen bejelöltük a perspektíva középpontját.

Miután elkészült a néhány vonalas szerkesztés, következett a háttér alapozása.

Először az eget alapoztuk le világoskékre, ezt, úgy készítettük el, hogy felülről lefelé haladva egyre világosabb kékkel mostuk össze a színeket.

Mitán megszáradt ráfestettük a távolabbinak látszó erdőt és a sziklafalat, figyelve a levegőperspektívára.

Majd következtek a közelebbi fák. Ezt úgy érzékeltettük, hogy telítettebb és kontrasztosabb színeket használtuk, azon felül, hogy nagyobbra is festettük őket a távolabbiaktól.

Lassan eljutottunk felülről a  horizontvonalig. Ösvény körülbelül a horizontvonal közepénél tűnik el, azért, hogy jobban vonzza a szemlélőt a távolság.

Az ösvényt föld színére alapoztuk le, majd vízszintes vonalkázással érzékeltettük a kép textúrázottságát.  Kétoldalt megfestettük a mesébe is illő növényzetet, majd legvégül megfestettük a fényeket.

 

Reméljük sok örömük lesz benne és túrázásuk során egyszer rátalálnak arra a helyre amit mi festettünk nekik!