Állati turisták Egyiptomban - gyermekszoba
2011.06.26.

Budapesten épülő családi ház gyerekszobájába készítettük a falfestményt. Nem volt könnyű dolgunk, mert a megrendelő elképzelése az volt, hogy a háttérben egyiptomi piramisok legyenek az előtérben pedig szavannában élő állatok, zsiráf és elefánt.

A feladatot úgy oldottuk meg, hogy a két égtáját úgy olvasztottuk össze, hogy a sivatag és a kiégett fű színével játszottunk. A tulajdonos szerette volna, hogy egy aloe vera is legyen a kép előterében.

A helyszíni egyeztetés után rögtön elkészítettük a vázlatot, így már az első találkozó napján megvolt az elfogadott látványterv.

A jól bevált módszerünk szerint, felrajzoltuk a falra a vázlatot. Vékony ecsettel kiemeltük a főbb motívumokat, hogy az alapozás után is láthatóak legyenek a vonalak.

Lealapoztuk az eget, majd a sivatagot a piramisokkal együtt és a szavannát.

Mivel a piramis a háttérben helyezkedik el, ezért részleteiben megfestettük. A sivatagot hasonló technikával festettük meg, mint más képeinken a vizet.  Az alapszínbe sötét és világos tónusú vonalakat húztunk oly módon, hogy a távolabbi részeken vékonyabb és rövidebb, míg a közelebbi részeken hosszú és vastag vonalak kerültek.

Szavannát szintén a vizes technikánkhoz tudnánk hasonlítani, csak függőleges irányban festve a vonalakat.

Ezután az állatok következtek. Miután lealapoztuk, az árnyékolás megfestésével folytattuk. Majd a zsiráf esetében a vonalazás az elefántoknál a ráncok fényezését készítettük el.

Előtérbe egy dombot festettünk amit néhány kővel és egy aloe vera növénnyel helyeztünk térbe. Az aloe vera növényt lealapoztuk, majd megfestettük a fényeit, ezután pedig vékony zöldes-fehér vonallal a levél éleit, és a tüskéit.