Norbi Update Cafe Étterem - kerítés
2010.04.25.

Szentendrén a Norbi Update Cafe Étterem teraszának falazott kerítésére készítettünk címfestést. A megrendelő kérése az volt, hogy a már meglévő homlokzaton lévő két update felirat alá fessük fel az étterem illetve a restaurant feliratokat.

A címfestéshez nagyon fontos a megfelelő betűtípus kiválasztása. Arra törekedtünk, hogy a kért feliratok összhangban legyenek az update felirattal, ezért hasonló betűtípust választottunk. A megrendelővel megbeszéltük a betűméretet és a színvilágot.

A helyszínen legelőször vízszintező vonalzóval kimértük a sorokat és a betűmagasságot.  A betűket úgy helyeztük el, hogy a már a falon lévő update feliratokhoz képest, a festendő feliratok középen helyezkedjenek el.

 

Miután beméreteztük a betűket felragasztottuk, majd körberajzoltuk. Ezt követte a betűk rozsdaszínnel való kifestése.

 

Megvártuk amíg megszárad az alapozás, majd a betűk kontúrozása következett fehér majd fekete színnel.

 

A kontúrt az update felirathoz megfelelően jobb oldalon vastagabbra vettük. A fehér és a fekete kontúr együttes alkalmazása azért is előnyös, mert kontrasztos hatást ad, ezáltal vonzza a tekintetet, valamint tetszőleges színű háttérre alkalmazható.

A kontúrozás után az update felirathoz igazítva narancsos árnyalattal helyeztük térbe a betűket.


A festés végeztével feltétlenül meg kellett kóstolni valami finomat az étlapról és befejeztével egy bűnnélküli nassolással zártuk. Íncsiklandóan finom volt!