Hámori Sport - homlokzat
2010.10.10.

Pomázon a főutcán található Hámori Sport Sí- és Kerékpárbolt tulajdonosa keresett meg minket azzal a kéréssel, hogy egy olyan falfestményt készítsünk ami ismertebbé teheti az üzletét.

Sokáig és sokat ötleteltünk, hogy milyen falfestmény lenne az igazi, mivel a járda közvetlenül a ház mellett van, a főút is nagyon közel, valamint a festhető falfelület közepén egy nagyméretű ablak helyezkedik el.

A megrendelő kérése az volt, hogy maga a festmény hasonlítson egy korábbi, szintén pomázi térhatású munkánkhoz.

Végül a feladatot úgy oldottuk meg, hogy a legkritikusabb helyen lévő ablakot a falfestmény részévé tettük. Kétoldalt meghosszabbítottuk az ablakot, az ablakba festettük a boltból látható termékeket, a kép egy-egy oldalára az üzlet tevékenységét szimbolizáló alakot festettük, így lett a falfestmény része egy síelő és egy kerékpáros.

A falfestmény fölé a cég logójával együtt a felirat került.

 

Mivel a fal nagyon rücskös volt, és hideg is volt ezért tudtuk, hogy a falfestmény elkészítése több időt fog igény bevenni, mint általában.

 

Ezért első lépésben ceruzával felvázoltuk a képet. Mivel egy létra állt rendelkezésünkre, a felirat és az ablak elkészítésénél is szükség volt létrára ezért nem a megszokott módon, a háttérről előre fele haladva festettük meg a képet, hanem miközben készült a felirat létrát nem igénylő emberalak festésével kezdtük a kidolgozást.

Akik rendszeresen olvassák a cikkeinket, azok már tudják, hogy mi lesz a következő mondat…. A felirat elkészítéséhez vízszintező vonalzóval felrajzoltuk az alapvonalat, majd a számítógép segítségével előre elkészített sablont felrajzoltuk a falra, ezt követően kifestettük a betűket. Mivel rücskös volt a fal, ezért a festékeket gyakorlatilag bele kellett ecsettel nyomkodni a lyukakba, ez különösen fontos volt a betűknél, mert ha itt nem dolgozzuk szépen bele a festéket a mélyedésekbe, akkor a betűk szélei szétesetté válnak, a betűk pedig messziről fakónak, kopottnak látszódnak.

A rücsköknél nagyon vigyázni kell arra is, hogy bár minél hígabb a festék annál könnyebb vele festeni, viszont a túl híg festék a mélyedésekben összegyűlve könnyen megfolyik. Az érdességnek volt azonban előnye is, az árnyékolások és halványabb motívumok kialakításakor

szebb összhatást eredményeztek.

 

A kétoldali alak kidolgozásánál, folyamatosan átrohangáltuk az utca másik oldalra, hogy lássuk, hogy milyen összképet mutat.Figyeltünk az apróbb részletekre és a falfestmény színvilágára, ezért lett a kerékpár és a síelő piros, hogy az autósok is észrevegyék, nem beszélve a szolidan de még is lengén öltöztetett formás alakú hölgyről.

 

Miután elkészültek az alakok és a felirat az ablak megfestésével folytattuk.

 

Az ablak alapszínéhez szürkéskék színt kevertünk ki, majd foltosan felfestettük arra a termékeket, ezáltal azt a hatást értük el, mintha a boltban bent lennének.


Reméljük az elkészült kép hamarosan újabb érdeklődőket csábít a megrendelőnk boltjába!