Cool Ball Bowling Club - homlokzat
2012.08.19.

Miután elkészültünk a bowlingpálya belső falával, azzal bíztak meg minket, hogy a homlokzatra is készítsünk egy falfestményt, ami már messziről felkeltheti Tatabánya felől érkezők figyelmét.

Hangulatban a belső falfestmény elemeit is belecsempéztük olyan módon, hogy leveleket és egy csimpaszkodó mosolygós majmot is festettünk, az órási bowlinggolyó által kiszakított lyukba.

 

Első lépésben felmértük a helyszínen, hogy milyen magasságban mutat majd jól a főútról a kép. Ezután felrajzoltuk a vázlatot, a betűket pedig felsablonoztuk.

Lealapoztuk a kiszakított lyukat nagyon sötét színnel -de nem feketével-, majd belefestettük a leveleket, és halványan a repülő bábukat. Ezután következett a majom megfestése, itt a szőrős hatás eléréséhez először sötét okker színnel alapoztuk le a majom testét, majd a szőrnek megfelelő irányú vonalkázással világosítottuk ki a szőrzetét. Hogy messziről jól mutasson a pofáját kontrasztosabb bőrszínnel emeltük ki. Ezzel párhuzamosan, készült a lyuk körül a repedés és a falmaradványok.  A kép szerkesztésénél nagyon fontos, hogy milyen szögből honnét látunk rá a falra. mert minél jobban rálátunk annál vastagabb szegélyt kell festenünk. A golyó képét nem torzítottuk a perspektívához, mert távolról a falra merőleges szögből is látszik és így nagyon furcsa hatást értünk volna el. A golyót oly módon festettük, hogy szürkéskékre és bordóra alapoztuk, majd a megfelelő részeken kivilágosítottuk. A világosítást a fehér részeken sárgásfehér, a piros részeken élénkvörös és narancsvörös színeket használtunk, majd tiszta fehérrel adtunk neki csillanást.