Pannon Húsbolt - homlokzat
2011.11.07.

Arculattervezési feladattal kerestek meg minket a Pannon Húsbolt tulajdonosai és közben jött az az ötlet, hogy egy ütős falfestéssel még látványosabb lenne a homlokzat és egyben egyediségével kitűnne a többi húsbolt közül.

A megrendelőnek két látványtervet készítettünk, az egyik egy farmot ábrázolt a másik egy padlást. Ezek közül a padlás mellett voksoltak, és készítettünk a kivitelezéshez nélkülözhetetlen, pontosan kiszerkesztett látványtervet. Erre azért volt szükség, mert a festményen látható tetőszerkezet erősen geometrikus formái esetében, ha nem megfelelően alkalmazzuk a perspektíva szabályait akkor a kép nem állja meg a helyét térben.

A helyszínen első lépésben a látványtervnek megfelelően felszerkesztettük a szarufákat, szelemeneket, fogópárokat, majd lealapoztuk a falat, és az imént említett tetőszerkezetet megfestettük és árnyékoltuk. Ezután következett a húsok és az emberi alakok megfestése, itt arra kellet nagyon figyelni, hogy a szemlélő alá lát a képnek, míg mi festés közben az állványról a kép nagy részét lefelé és szemből nézve festettük. A húsokat vörösesbarnára, a hentesek ruháit kékesszürkére alapoztuk, majd a sötét árnyalatú alapokra horduk fel a világosabb rétegeket. Legvégül az állatkák festése következett, amivel igyekeztünk egy kis játékosságot vinni a képbe, ahogy a macska vadászik a kakasra.