Budapesti Állatkert Alapítvány - iroda
2012.11.04.

Minden évben jótékonykodunk valahol, így idén a budapesti állatkertet választottuk. Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért kuratóriumának elnökével leültünk tárgyalni - pontosabban sétálva ötleteltünk az állatkertben - az itt gyűjtött élmények hatására készítettünk egy látványtervet. A falfestményt a tárgyaló falára készítettük el.

Az elképzelés az volt, hogy az állatkert fő jellegzetes épülete az elefántház és a nagy szikla feltétlenül legyen rajta, valamint olyan állatok amik fekete kontúros rajzon is jól mutatnak és természetesen jellegzetes szereplői az állatkertnek. A fekete kontúr azért volt lényeges mert a tárgyaló fekete-fehér bútorzattal rendelkezik.

A helyszínen ceruzával felrajzoltuk a vázlatot, majd kikontúroztuk. Stílusban ezt úgy valósítottuk meg, mintha egy képregényt festenénk. A kontúrozás után halvány színekkel bolondítottuk meg az ábrát.


A legnagyobb élmény a kispanda örökbefogadása volt. Már a kezdetektől fogva tudtuk, hogy kispandát fogunk választani, hiszen már egy korább falfestményünk alkalmával megkedveltük a pandát. Bár óriáspanda volt és fajilag semmi köze a kispandához, de legalább a nevük azonos.