Élesztő Ház - Könyvesbolt dekoráció
2019.06.05.

1,5 m²

Tatabánya, könyvesbolt dekoráció

Az Élesztő Ház keresztény könyvesbolt vezetőjének kérésére bibliai témájú falfestményt készítettünk az üzlet központi falfelületére.


Előkészületek

A dekorációs falfestés tervezését a helyszíni felmérésen készített fényképek alapján digitális vázlatokkal kezdtük. A látványtervezésnél figyelembe vettük a falfelület elhelyezkedését, láthatóságát, valamint a felületre jellemző megvilágítást is.

A látványtervek alapján kiszámoltuk az anyagigényt és ilyenkor ellenőrizzük azt is, hogy meglévő eszközeinkből és festékeinkből megvan-e a megfelelő mennyiség az elkészítéshez.

Miután az ügyfél elfogadta, kinyomtattuk a falfestés végleges terveit. A dekorációs festéshez szükséges egyedi színeket a látványterv alapján a megfelelő színkóddal kikevertettük.


Falfestés

A helyszínen szokás szerint maszkolószalaggal és takarófóliával fedtük le a festéktől és szennyeződéstől óvni kívánt felületeket.

A falfestmény készítését a rajzolást segítő fontosabb geometrikus formák felszerkesztésével kezdtük, a kép középpontjától indulva jobbra és balra, valamint felfelé és lefelé.

A látványterv alapján felrajzolt ábra fontosabb vonalait áthúztuk, majd a sötétebb tónusok helyét is aláfestettük. A részleteket a kompozícióban térben hátulról előre haladva dolgoztuk ki, először a sötét tónusokkal, majd egyre világosabb színekkel festettük meg a fényes részeket, csúcsfényeket és reflexfényeket.

A kép véglegesítése után eltávolítottuk a maszkokat és a takarófóliákat.

A falfestmény elkészítése 1 napot vett igénybe.


Képek a készítésről