Matrioska - Szálloda előtér
2019.02.16.

10 m²

Budapest, szálloda dekoráció festése

Egy budapesti szálloda előterében található oszlopot Matrioska mintára festettünk meg. Ugyan az oszlop nagy része párnázva volt, a mintát a dekorációs falfestéseknél jól bevált technikával festettük meg.


Előkészületek

A dekorációs falfestés tervezését a helyszíni felmérésen készített fényképek alapján digitális vázlatokkal kezdtük. A látványtervezésnél figyelembe vettük az oszlopfelület elhelyezkedését, láthatóságát, valamint a felületre jellemző megvilágítást is.

A látványtervek alapján kiszámoltuk az anyagigényt és ilyenkor ellenőrizzük azt is, hogy meglévő eszközeinkből és festékeinkből megvan-e a megfelelő mennyiség az elkészítéshez. A logóhoz és a feliratokhoz megszerkesztettük a sablont a vágáshoz.

Miután az ügyfél elfogadta, kinyomtattuk a falfestés végleges terveit. A dekorációs festéshez szükséges arculati színeket a látványterv alapján a megfelelő színkóddal kikevertettük.


Festés

A helyszínen szokás szerint maszkolószalaggal és takarófóliával fedtük le a festéktől és szennyeződéstől óvni kívánt felületeket.

A falfestmény készítését a sablonok felragasztásával folytattuk, amelyhez az oszlop alakjából kifolyólag különösen nagy figyelmet kellett fordítanunk.

Az alap elkészítése után megfestettük a szabadkézi precízitást igénylő részeket.

A kép véglegesítése után eltávolítottuk a maszkokat és a takarófóliákat.

A falfestmény elkészítése 1 napot vett igénybe.

A munkát a Rotte Kft. alvállalkozójaként készítettük.


Képek a készítésről