Német nemzetiségi motívumok
2020.08.18.

4 m²

Bakonysárkány, nemzetiségi motívumok festése

Egy iskola újonnan elkészült tantermét diszítettük nemzetiségi motívumok felfestésével.


Előkészületek

A festendő mintát a megrendelőtől készen kaptuk, a feladatunk azok megfelelően optimalizált méretezése és elhelyezése volt. A tervezésnél figyelembe vettük a falfelület elhelyezkedését, láthatóságát, valamint a felületre jellemző fényviszonyokat is.

A látványtervek alapján kiszámoltuk az anyagigényt és ilyenkor ellenőrizzük azt is, hogy meglévő eszközeinkből és festékeinkből megvan-e a megfelelő mennyiség az elkészítéshez. A bejárat feletti motívum elkészítéséhez sablont szerkesztettünk.

Az arculati kék szín eléréséhez színkód alapján festéket kevertettünk.


Falfestés

A falfestményeket a ceruzavázlatokkal felrajzolásával kezdtük. Ezt kövtően vékony ecsettel készítettük el a végleges képeket. A megszáradást követően falfénnyel hengereltük át a képeket az időtállóság növelése érdekében. A kültéri ajtó feletti motívum elkészítését a sablon felragasztásával kezdtük, amelyből kiszedtük a festendő részeket, majd hengerrel egyenletesen, több rétegben átfestettük a sablont. A maszk eltávolítása után vékony ecsettel kiegészítettük az összekötő sávok alatti hiányokat és ahol szükséges volt, javítottuk az egyenetlen széleket.

A falfestmények elkészítése 1 napot vett igénybe.


Képek a készítésről