Sportpálya
2020.04.15.

50 m²

Paks, sportpálya csíkok festése

Egy készülő sport pub dekorációját készítettük el.


Előkészületek

A dekorációs festés tervezését a helyszíni felmérésen készített fényképek alapján digitális vázlatokkal kezdtük. A látványtervezésnél figyelembe vettük a felületek elhelyezkedését, láthatóságát, valamint a felületre jellemző megvilágítást is.

A tervek alapján kiszámoltuk az anyagigényt és ilyenkor ellenőrizzük azt is, hogy meglévő eszközeinkből és festékeinkből megvan-e a megfelelő mennyiség az elkészítéshez. A csíkok pontos elkészítéséhez sablont szerkesztettünk.

Miután az ügyfél elfogadta, kinyomtattuk a falfestés végleges terveit. A dekorációs festéshez szükséges színeket a látványterv alapján a megfelelő színkóddal kikevertettük.


Falfestés

A helyszínen szokás szerint maszkolószalaggal és takarófóliával fedtük le a festéktől és szennyeződéstől óvni kívánt felületeket.

A falfestmény készítését a sablonok elhelyezésével folytattuk. Kiszedtük az elkészült sablonból a festendő részeket, majd hengerrel egyenletesen, több rétegben átfestettük a sablont. Ezután a maszkok eltávolítása után vékony ecsettel kiegészítettük az összekötő sávok alatti hiányokat és ahol szükséges volt, javítottuk az egyenetlen széleket.

A csíkok véglegesítése után eltávolítottuk a maszkokat és a takarófóliákat.

A falfestmény elkészítése 1 napot vett igénybe.


Képek a falfestmény készítéséről