Downhill - gyermekszoba
2011.11.18.

Egy tatabányai fiú keresett meg minket, hogy készítsünk a szobájába egy lendületes terepbiciklis falfestményt.

Számítógép segítségével készítettünk egy látványtervet, felhasználva a megrendelő saját biciklijéről készült képeit. A falfestmény kompozíciójának tervezésekor fontos szempont volt, hogy középen legyen a kép fókusza, ugyanakkor a falfestmény szélessége miatt a két szélén is legyenek hangsúlyos motívumok. A két mountain bike a kép közepe felé halad ahol egy ösvény indul el a végtelenbe és a kép közepén láthatjuk a legtávolabbi hegyeket is. Figyelembe kellett még vennünk azt is, hogy a szoba ajtaja is elég nagy felületet foglal el a képből. Azért, hogy erősítsük a szabad tér a terep hangulatát, a kép alját szabálytalan göröngyös vonallal zártuk le.

A helyszínen felrajzoltuk a kép határolóvonalát és a hegyeket.  Rajzolás után következett a háttér elemeinek az alapozása.

Először az égboltot alapoztuk le és festettük meg, itt arra ügyeltünk, hogy fentről lefelé haladva egyre világosabb árnyalatokat használjunk, majd erre az átmenetre festettük fel a felhőket. Az égbolt közepén a fal egyenetlensége miatt volt egy kisebb árnyékfolt, ezért, ide takarásképpen egy sast festettünk.

Az égbolt megfestése után következtek a hegyek. A távolabbi hegyeket fakónak festettük, míg az egyre közelebb található hegyeket egyre élénkebbnek festettük, hogy érzékeltessük a levegő perspektívát. A háttér elkészítése után következtek a biciklisek. Ezeket a háttérre rajzoltuk fel ceruzával. Ahhoz, hogy a kerékpárok a lehető legélethűbbek legyenek fiatal megrendelőnk több fotót is rendelkezésünkre bocsátott, valamit sokat segített a helyszínen a javaslataival.