Red Bull tematikájú garázs
2018.08.31.

50 m²

Red Bull tematikájú garázs dekoráció

A megrendelő lelkes Red Bull drukker, ezért a kérése az volt, hogy a garázs dekorációját ennek megfelelő stílusban tervezzük meg és készítsük el.


Előkészületek

A dekorációs falfestés tervezését a kapott fényképek alapján digitális vázlatokkal kezdtük. A látványtervezésnél figyelembe vettük a falfelület elhelyezkedését, láthatóságát, valamint a felületre jellemző megvilágítást is.

A látványtervek alapján kiszámoltuk az anyagigényt és ilyenkor ellenőrizzük azt is, hogy meglévő eszközeinkből és festékeinkből megvan-e a megfelelő mennyiség az elkészítéshez.

A logóhoz és a feliratokhoz megszerkesztettük a sablont a vágáshoz.

Miután az ügyfél elfogadta, kinyomtattuk a falfestés végleges terveit.

A dekorációs festéshez szükséges arculati színeket a látványterv alapján a megfelelő színkóddal kikevertettük.


Falfestés

A helyszínen szokás szerint maszkolószalaggal és takarófóliával fedtük le a festéktől és szennyeződéstől óvni kívánt felületeket.
A látványterv, illetve a sablon alapján felrajzolt ábra fontosabb vonalait sötétkék vonalakkal áthúztuk, és ugyanezzel a színnel a sötétebb tónusok helyét is aláfestettük. Ezek a vonalak az alapszínek felhordása után is halványan láthatóak maradnak, segítve így a festést, ugyanakkor a végleges képen már nem látszanak.
A kép nagyobb összefüggő felületeit hengerrel és széles ecsettel lealapoztuk a jellemző színekkel. A részleteket a kompozícióban térben hátulról előre haladva dolgoztuk ki, először a sötét tónusokkal, majd egyre világosabb színekkel festettük meg a fényes részeket, csúcsfényeket és reflexfényeket.
A kép véglegesítése után eltávolítottuk a maszkokat és a takarófóliákat.


Különleges technikák és eszközök

A dekoráció ajtóra készített elemeit az alap lakozott felület miatt Unitop festékkel készítettük.

A falfestmények elkészítése 2 napot vett igénybe.


Képek a készítésről