Lovak - gyermekszoba
2011.12.09.

Tatabányán egy tiniszobába készítettünk lovas falfestményt a falra. Előzetesen egyeztettünk a megrendelővel milyen fajta lovakat kedvel, majd ez alapján készítettünk egy látványtervet.

A helyszínen a látványterv alapján felrajzoltuk a lovakat a falra majd festékkel a fő vonalakat átkontúroztuk. Miután megszáradt, következett a háttér elkészítése. Megfestettük az égboltot a felhőkkel együtt, az eddigi munkáinktól eltérően itt fordított átmenetet festettünk, azaz a kép szélei felé haladva egyre világosabb színt alkalmaztunk. Erre azért volt szükség, hogy össze tudjuk mosni a hátteret az eredeti falszínnel.

Az égbolt megfestése után a fű festése következett. A fű festésére sajátos technikát alkalmazunk, régi szétálló szőrű ecsettel vonalkázva egyszerre több fűcsomót festünk meg.

Miután elkészült az égbolt és a füves domb, következtek lovak.

A lovak megfestésénél a kép leendő tulajdonosa is csatlakozott, mivel nagyon szeret festeni.

A ló megrajzolásához előzetesen tanulmányoztuk a ló anatómiáját, hogy minél élethűbb lovat tudjunk festeni. A lovak alapozásánál a szőrzetnek megfelelő irányában vezettük az ecsetet. Majd sötétebb és világosabb foltokat vittünk fel.

Néhány apró virágot festettünk a fűbe, hogy a kép színesebb és vidámabb legyen.