Tigris és Zsiráf gyermekszoba falffestmények
2018.04.19.

A kislányok kedvencei - gyermekszoba

Egy lelkes anyuka keresett meg minket Budapestről, hogy a frissen festett gyermekszobáit tegyük barátságosabbá lányainak. Az elképzelése az volt, hogy kicsik kedvenc állatai kerüljenek a falakra, így egy tigrist és egy zsiráfot festettünk a gyerkőcöknek. 


Előkészületek

A dekorációs falfestés tervezését a kapott fényképek alapján digitális vázlatokkal kezdtük. A látványtervezésnél figyelembe vettük a falfelület elhelyezkedését, láthatóságát, valamint a felületre jellemző megvilágítást is.


Falfestés

A helyszínen szokás szerint maszkolószalaggal és takarófóliával fedtük le a festéktől és szennyeződéstől óvni kívánt felületeket.
A látványterv / sablon alapján felrajzolt ábra fontosabb vonalait sötétkék / sötétbarna vonalakkal áthúztuk, és ugyanezzel a színnel a sötétebb tónusok helyét is aláfestettük. Ezek a vonalak az alapszínek felhordása után is halványan láthatóak maradnak, segítve így a festést, ugyanakkor a végleges képen már nem látszanak.
A kép nagyobb összefüggő felületeit hengerrel / széles ecsettel lealapoztuk a jellemző színekkel. A részleteket a kompozícióban térben hátulról előre haladva dolgoztuk ki, először a sötét tónusokkal, majd egyre világosabb színekkel festettük meg a fényes részeket, csúcsfényeket és reflexfényeket.
A kép véglegesítése után eltávolítottuk a maszkokat és a takarófóliákat.