Titanic falfestmény
2018.04.16.

3 × 1 m és 1,5 × 1 m

A hajók szerelmese - gyerekszoba

Egy anyuka keresett meg minket Budapestről, hogy a kisfiának gyermekszobáját tegyük barátságosabbá. Nem volt kérdés, hogy mi kerüljön a falra, hiszen a fiú hatalmas rajongója a hajóknak. Különösen a Titanicot, Britannicot és Olimpicot szereti, ezért ezeket festettük meg neki. 


Előkészületek

A dekorációs falfestés tervezését a kapott fényképek alapján digitális vázlatokkal kezdtük. A látványtervezésnél figyelembe vettük a falfelület elhelyezkedését, láthatóságát, valamint a felületre jellemző megvilágítást is.


Falfestés

A helyszínen szokás szerint maszkolószalaggal és takarófóliával fedtük le a festéktől és szennyeződéstől óvni kívánt felületeket.
A látványtervek és sablon alapján, indigó segítségével felrajzolt ábra fontosabb vonalait sötétkék vonalakkal áthúztuk, és ugyanezzel a színnel a sötétebb tónusok helyét is aláfestettük. Ezek a vonalak az alapszínek felhordása után is halványan láthatóak maradnak, segítve így a festést, ugyanakkor a végleges képen már nem látszanak.
A kép nagyobb összefüggő felületeit széles ecsettel lealapoztuk a jellemző színekkel. A részleteket a kompozícióban térben hátulról előre haladva dolgoztuk ki, először a sötét tónusokkal, majd egyre világosabb színekkel festettük meg a fényes részeket, csúcsfényeket és reflexfényeket.
A kép véglegesítése után eltávolítottuk a maszkokat és a takarófóliákat.