Ventiv Group - iroda
2010.06.19.

Budapesten a Ventiv Group cég kért fel minket, hogy készítsünk egy falfestést az új irodájuk előterébe. A megrendelő kérése az volt, hogy az előtér hátsó falát fessünk egyszínű sárgára, és a recepció mögötti gipszkartonra kerüljön fel a látványterven megadott ábra. Megkaptuk a cég arculatának a színkódjait, ami alapján kikevertettük a színeket.

A helyszínen legelőször a gipszkartonra felszerkesztettük a látványterv alapján az ábrát. A gipszkartonra valószínűleg korábban terveztek valamit, amit később nem valósítottak meg, ezért volt rajta néhány fúrt lyuk, ezeket a lyukakat levegőre keményedő gyurmával tömtük be, amit száradás után fehérre festettük.  

 

A látványterv felrajzolása után a háttérfal megfestésével kezdtünk, mivel számolnunk kellett a száradási idővel is, hiszen minimum kétszer ajánlatos áthengerelni egy falat.Mivel a látványterven található elemek különböző méretű betűk, a logó és sok szabályos síkidom, ezért ezekhez a legtöbb helyen sablont használtunk. A betűk kiszerkesztéséhez vízszintező vonalzót használtunk, a ferde vonalakat a látványterv alapján elkészített tervrajz alapján szerkesztettük fel. Miután megtörtént a precíz kiszerkesztés, következett az elemek kifestése, a falfestmény elkészítése. A kisebb méretű feliratoknál és apróbb részleteknél érdemes olyan ecsetet használni, aminek sörtéje hegyes, elvékonyodik, hogy a betűk csúcsait is éles sarokként lehessen megfesteni.

 

Az ábrát kétszer festettük át, hogy a festék teljes egészében fedjen és egyenletesek legyenek a színek.

Bízunk benne, hogy a falfestmény a Ventiv Group dolgozóinak és ügyfeleinek is egyaránt elnyeri tetszését.