Csizmás kandúr - üzlethelyiség
2011.07.02.

Tatabányán a Vanilla Mix bababizományi üzletbe készítettük a falfestményt. A megrendelőnek az elképzelése az volt, hogy egy ismert, aranyos mesefigurát vagy mesekompozíciót fessünk.

Mivel a választott falfelületen már fel volt szerelve egy polc, úgy gondoltuk, hogy célszerű ahhoz igazítani a képet. Készítettünk egy ceruzavázlatot a Csizmás kandúrral. Csizmás kandúr ötlete onnan jött, hogy az üzletben a pultnál egy plüss kandúrt vettünk észre, mint kiderült nem csak nekünk nagy kedvencünk hanem a tulajdonosnak is.

A mesefigura most már adott volt, csak a polcot kellett a kompozícióba helyezni. Rövid ötletelés után sikerült elkészítenünk a végleges vázlatot.

A festés elkezdése előtt ceruzával felvázoltuk a falra a rajzot. Meghatároztuk a horizontvonalat és az enyészpontot, ezekre a képen a boltíves ablakok kialakítása miatt volt szükség. Először a kőburkolatot alapoztuk le a felhővel egy időben. Ezt követte a távolabbi levelek és a távoli tájkép megfestése. Miután elkészült a háttér következett a Csizmás kandúr megfestése. Legjellegzetesebb a szeme, hogy rögtön ki tudjuk emelni ezért a fejével kezdtünk. Mivel a macska tetőtől talpig szőrös, ezt úgy érzékeltettük, hogy sötét színnel lealapoztuk és árnyékoltuk, majd a szőrszálakat világosabb árnyalattal a szőrzet irányának megfelelő vonalkázással festettük meg. Miután elkészült a kandúr, következett a kalap és a toll. A kalapot szintén sötét színre alapoztuk és néhány ecsetvonással megadtuk a formáját. A tollat vékony vonalkázással festettük meg.

Legvégül, néhány ecsetvonással kihansúlyoztuk a macskára eső fényt.