Révay14
2021.10.23.

100 m²

Budapest, tűzfal

Egy belső udvari tűzfalra készítettünk monokróm budapesti városképet.


Előkészületek

A dekorációs falfestés tervezését a helyszíni felmérésen készített fényképek alapján digitális vázlatokkal kezdtük. A látványtervezésnél figyelembe vettük a falfelület elhelyezkedését, láthatóságát, valamint a felületre jellemző megvilágítást is.

A látványtervek alapján kiszámoltuk az anyagigényt és ilyenkor ellenőrizzük azt is, hogy meglévő eszközeinkből és festékeinkből megvan-e a megfelelő mennyiség az elkészítéshez.

Miután az ügyfél elfogadta, kinyomtattuk a falfestés végleges terveit. A dekorációs festéshez szükséges egyedi színeket a látványterv alapján a megfelelő színkóddal kikevertettük. A kép egyes részeihez méretarányos sablont is használtunk.


Falfestés

A helyszínen a baleset- és munkavédelmi szabályok betartására különösen nagy figyelmet fordítottunk, hiszen a dekorációs festést 20 méteres magasságban kellett megvalósítanunk.

A falfestmény készítését a rajzolást segítő fontosabb geometrikus formák felszerkesztésével kezdtük. A sablon segítségével és a látványterv alapján felrajzolt ábra fontosabb vonalait áthúztuk, majd a sötétebb tónusok helyét is aláfestettük. A részleteket a kompozícióban térben hátulról előre haladva dolgoztuk ki, először a sötét tónusokkal, majd egyre világosabb színekkel festettük meg a fényes részeket, csúcsfényeket.

A falfestmény elkészítése 3 napot vett igénybe.

Miután elkészült a festmény, a megrendelő újra megkeresett bennünket, ugyanis egy koncepcióváltásból adódóan új festményt szeretett volna. Az újabb terv elfogadása után a korábbival megegyező technikával készítettük el a végleges szürke monokróm verziót.


Képek a készítésről