Tündérkék - gyermekszoba
2012.12.15.

Egy lelkes apuka keresett meg minket Budapestről, hogy a frissen festett gyermekszobát tegyük barátságosabbá ikerlányainak. Az elképzelése az volt, hogy az ikreit tündérnek fessük meg úgy, hogy kedvenc mesefigurájuk és takarójuk is rajta legyen a falfestményen.

A helyszínen az előzetesen egyeztetett látványterv alapján a vázlatot felrajzoltuk a falra. A portrékat úgy készítettük el, hogy játékosan beinvitáltuk őket a szobába és ott figyeltük meg a jellegzetes arcvonásukat.

A felrajzolás után átkontúroztuk a festmény fontosabb vonalit. Ezt követte az égbolt alapozása és száradás után a felhők és a szivárvány megfestése.A rét megfestéséhez segítséget is kaptunk, a két tündérke égett a vágytól, hogy virágokat fessenek így Gréti irányátásával ügyesen megfestették.

Közben Gyula folyamatosan figyelte a lányok arcait, hogy a kép minél élethűbb legyen. A portré festése után a ruhájuk és a szárnyuk következett. Amit csillámfestékkel tettünk varázslatosabbá. Végül néhány pillangó került még a falra, hogy méginkább mesésebb legyen az összhatás. A kész falfestményt UV reagens festékkel és a kicsikre való tekintettel, mosható lakkal fújtuk át.