Hannah Montana - gyermekszoba
2009.11.01.

Azzal keresett meg minket egy nagyon kedves ismerősünk, hogy szeretne unokája szobájába egy falfestményt. Eredetileg egy tündéres kép volt az elképzelés, a kislány előző kedvence, majd miután megtudta, hogy az új kedvenc Hannah Montana, módosítottuk a megrendelést.

A falfestés igazi meglepetésnek készült a kislánynak, mert nem is tudta, hogy mire lábműtétje után hazajön a korházból szobája teljes mértékben fel lesz újítva és az egyik falon kedvencének egész alakos portréját fogja találni.

A falfestmény készítésnél természetesen a leghangsúlyosabb elem a központi figura megalkotása volt, hiszen ha nem tudjuk kellően hasonlóra festeni, minden más kiegészítő motívum hatását veszti. Szerencsére nem ez az első portré, amit készítettünk, és ez a tapasztalat sokat segített ennél a képnél is. A festés megkezdése előtt az internetről gyűjtöttünk referenciákat, ezek alapján alakítottuk ki a pontos elképzelést. A kiválasztott kompozíciót ceruzával felvázoltuk a falra, a már jól bevált négyzetrácsos segédvonalak alkalmazásával.

 

A környezet kialakításánál a szintén vadonatúj tapéta mintáját vettük alapul. Úgy terveztük meg a falfestmény hátterét, hogy az illeszkedjen a tapétához és egységes kompozíciónak tűnjön az egész szoba. Mint a legtöbb munkánknál, itt is a háttér kitöltésével kezdtük el a festményt, majd úgy igyekeztünk elosztani a feladatokat, hogy lehetőleg ne akadályozzuk egymás mozgását.

Gréti a háttérszín festésével kezdett, aminek a színét a tapéta színéhez igazított, majd egy sötétebb árnyalattal készítette el a kép tetején a sugárirányú csíkozást, ezzel megadott a falfestmény hátterét. A tapéta mintázatát nagyítottuk fel a kép bal oldalára, megtartva ezzel a fal egységét.

 

Gyuszi mindezek alatt a kép fókuszát festette, különös odafigyeléssel készült Hannah Montana arca. Egyidejűleg az arc festésével lealapozásra került a hölgy, majd megfestettük végérvényesre a  ruháját és a bakancsát.


A befejezés napján, körülbelül fél órával a befejezés előtt érkezett meg ismerősünk, és szerencsére elismerően nyilatkozott a falfestményről, így nyugodtan hajtottuk végre az utolsó ecsetvonásokat.