Trattoria via Vienna - Étterem - homlokzat
2011.11.11.

A Nordenskjöld Designtól kereset meg minket Bándi Norbert, hogy az általa készített látványtervet fessük fel a a falra. Mi örömmel áltunk a feladat elé, hiszen egy jól összeállított, fantáziadús tervet kellett egy olasz étterem falára festeni.

A megrendelővel egyeztettük a háttér és a tábla színeinek RAL kódjait és a festmény stílusát.

A helyszínen első lépésben megtisztítottuk a festendő falfelületet, majd ezután következett az alapozás. A falon egy graffiti kép volt előzetesen, amit az alapozás nem fedett el, ennek az oka, hogy tapasztalataink szerint a sárga festékek általában nehezen fednek, csak fehér alapon lesznek igazán szépek, vagy valami egyéb festéket kell hozzá keverni. Így is tettünk, barnát kevertünk hozzá, de ennek következményeképpen, nem lett élénk a fal, így a végén még egy rétegben élénkítettük az eredetileg kikevert színnel.

Miután megszáradt az alap (hideg időben sajnos nagyon lassan szárad), következett a kép felszerkesztése, a táblához és a betűkhöz sablont készítettünk, hogy precíz és igényes legyen a megjelenése.

A szerkesztés után következett a táblafestékkel festendő rész. Erre azért volt szükség, mert erre a felületre krétával lehet írni és törölni. A megrendelő a későbbiekben a napi ajánlatát írja fel a járókelők részére. Három rétegben hordtuk fel a festéket a felületre, mire egyenletes és csíkozásmentes lett.

Mivel hárman festettünk, párhuzamosan készült el a bejárati ajtó körül a téglázás, itt mediterrán hangulatú színeket használtunk, valamint az olasz zászló drapériája ahol később a falra vetett árnyékot festettünk, hogy térhatású legyen.

A munkák alatt felszerkesztett táblát lealapoztuk, sajnos itt is átütött a grafitti, így több rétegben kellett az alapozást elvégeznünk, majd kifestettük és vékony fekete kontúrral emeltük ki a felszerkesztett betűket.

Befejezésképpen az előtérben megfestettük a hordót, az asztalt és a székeket.