Elégedett Üdülőtagok Klubja - Phuket beach falfestmény
2017.08.13.

4,2 × 3,5 m; 14,7 m²

Elégedett Üdülőtagok Klubja, Budapest

A cég új központjában készült irodadekoráció.

 

 

Előkészületek

A dekorációs falfestés tervezését a helyszíni felmérés alapján digitális vázlatokkal kezdtük. A látványtervezésnél figyelembe vettük a falfelület elhelyezkedését, láthatóságát, valamint a felületre jellemző megvilágítást is.

A kompozíció perspektívájának kialakításához a horizontvonalat és az enyészpontokat az ülő ember átlagos szemmagasságához igazítottuk. Így lesz a falfestmény leginkább természetes, térbeli hatású.

Miután az ügyfél elfogadta, kinyomtattuk a falfestés végleges terveit és a témához kapcsolódó, összegyűjtött referenciaképeket is.

Falfestés

A helyszínen szokás szerint maszkolószalaggal és takarófóliával fedtük le a festéktől és szennyeződéstől óvni kívánt felületeket.

A látványterv alapján felrajzolt ábra fontosabb vonalait sötét vonalakkal áthúztuk, és ugyanezzel a színnel a sötétebb tónusok helyét is aláfestettük. Ezek a vonalak az alapszínek felhordása után is halványan láthatóak maradnak, segítve így a festést, ugyanakkor a végleges képen már nem látszanak.

A kép nagyobb összefüggő felületeit hengerrel és széles ecsettel lealapoztuk a jellemző színekkel és folthatással. A részleteket a kompozícióban térben hátulról előre haladva dolgoztuk ki, először a sötét tónusokkal, majd egyre világosabb színekkel festettük meg a fényes részeket, csúcsfényeket és reflexfényeket.

A falfestmény elkészítése 2 napot vett igénybe.