Atlantisz - fürdőszoba
2011.05.01.

Egy tahitótfalui családi ház fürdőszobájába készült az atlantiszi víz alatti jelenet. A falra később kerámia halak kerültek, ezért a festményen nem volt cél ezek ábrázolása, csak a halak környezete került megfestésre.

A kép nem a mérete, vagy kompozíció bonyolultsága miatt volt kihívás, hanem az első olyan jellegű képünk volt, ami közvetlenül tükör mellé került és a tervezésekor ezt is figyelembe kellett venni, valamint az egész képet egy fürdőkádban állva festettük, ami nem feltétlenül a legideálisabb testhelyzetet eredményezte festés közben.

A kép kialakítása során először a felülről lefelé haladva folyamatosan sötétedő kék hátteret festettük meg, ezzel is érzékeltetve a víz mélységét, majd hátulról előre haladva, egyre élénkebb színekkel festettük a tengerfenék élővilágát és elszórva atlantisz romjait.

A képet keretező oszlopokat is enyhén töredezettre festettük, a bal oszlopnál pedig arra figyeltünk, hogy a tükörképével kiegészítve is oszlop hatása maradjon. Szerencsére a fürdőszoba természetes megvilágítása -az igazi tengerfenékhez hasonlóan- felülről jön, így a kép kialakításánál is ehhez illeszkedő természetes hatást tudtunk elérni.