Kiscsikó
2018.05.18.

Csikó gyermekszoba

Etyeken festettünk kiscsikót egy tüneményes kislány szobájába. A szülei szerették volna meglepni egy falfestménnyel, mire hazajön a nyaralásból. A festmény méreteinek megtervezésekor fontosnak tartottuk, hogy a gyermek ne féljen tőle, hanem egy kedves állatként tekintsen rá, aki mellé akár le is heveredhet a fűbe.


Falfestés

A helyszínen szokás szerint maszkolószalaggal és takarófóliával fedtük le a festéktől és szennyeződéstől óvni kívánt felületeket.
A látványterv alapján felrajzolt ábra fontosabb vonalait sötétbarna vonalakkal áthúztuk, és ugyanezzel a színnel a sötétebb tónusok helyét is aláfestettük. Ezek a vonalak az alapszínek felhordása után is halványan láthatók maradnak, segítve így a festést, ugyanakkor a végleges képen már nem látszanak.
A kép nagyobb összefüggő széles ecsettel lealapoztuk a jellemző színekkel. A részleteket a kompozícióban térben hátulról előre haladva dolgoztuk ki, először a sötét tónusokkal, majd egyre világosabb színekkel festettük meg a fényes részeket, csúcsfényeket és reflexfényeket.
A kép véglegesítése után eltávolítottuk a maszkokat és a takarófóliákat.