Cool Ball Bowling Club - New York
2008.09.25.

Ez a kép kihívás volt számunkra, mert ez a legnagyobb kép, amit ezidáig festettünk. Területileg kb. 100 m2. Egész pontos adatot a lelógó gerendák miatt nem igazán tudtunk számolni. Megrendelővel egyeztetve az az ötlet merült fel, hogy New York jellegû vízparti várost jelenítsünk meg a két oldalt 24m hosszúságú falakon. Ezek után a részletes terven már egyénileg dolgoztunk, szerencsére a megrendelõ teljes bizalmat adott nekünk és kíváncsian várta hogyan fog kinézni a kész kép.

Két eltérõ napszakú várost festettünk, egyik oldalon egy éjszakai városkép, a másik oldalon egy napfelkelte város látható. Mivel a pálya hosszú és a játékosok a bowling szabályai szerint nem sétálhatnak be a pályára, így a kép jellemzõen csak egy perspektívából látszik. Ezért arra kellett törekedni, hogy meghatározó nézõpontnak megfelelõ perspektívát alkossunk. Ezt a hátrébb található épületek megnyújtásával próbáltuk elérni. Érzékeltessük, hogy a város két térfele összetartozik egy hidat festettünk, ami azt az érzést kelti a szemlélõben mintha alatta állna.

Az éjszakai jelenetet azzal próbáltuk élethûvé tenni, hogy az ablakokat és az utcai fényeket UV festékkel emeltük ki. Ez az elsõ kép, ahol ezt a technikát kipróbáltuk.

A kép összefüggő hatást keltsen a gépek matricázását is magunkra vállaltuk. Itt hasznos volt, hogy komoly számítógépes grafikai ismeretekkel rendelkezzünk és sok esetben a falfestmény vázlatait is számítógépen készítjük el először és ezt a képet egyeztetjük a megrendelővel. Természetesen a matrica felhelyezését a kasírozást, hozzáértő szakember végezte, majd ezt követően itt is szükség volt az UV festék felvitelére.

Ez az a képünk, ami a mérete és elhelyezkedése miatt talán itt a fotókon kevésbé érvényesül, ezért ha teheti nézze meg személyesen Tatabányán az Omega Parkban, és jó bowlingozást kívánunk Önnek!