Hogyan készül a falfestmény?

A dekorációs falfestés elkezdése előtt, általában közvetlenül az ár egyeztetése előtt, fontos kérdés, hogy mi kell hozzá, hogy elkészülhessen a falfestmény, hogyan készül és mennyi ideig tart?

 

 

Első lépésben mindig telefonos vagy e-mailben történő egyeztetéssel kezdünk, közösen megnézzük a helyszínt, megbeszéljük, hogy milyen elképzeléseid vannak és pontosítjuk a paramétereket. Gyakran interneten, vagy könyvek alapján referenciaképeket keresünk, melyek hangulata, témája segít a vázlat elkészítésében. A vázlat készülhet ceruzával papírra, vagy igény szerint digitális technikával már színes képet retusálunk a falfestmény kiválasztott helyének fotójára. A dekoráció vázlatának egyeztetése után megbeszéljük, mikor kezdhetünk a rajzoláshoz majd a festéshez, és mi a várható befejezés ideje. Szükség esetén a fal előkészítését, az esetleges állványozást partnereink segítségével elvégezzük. A vázlatot a falra ceruzával rajzoljuk fel, majd a háttértől a részletekig haladva folyamatosan kifestjük, közben szívesen egyeztetünk többször a megrendelővel is, hiszen közben is jöhetnek kiegészítő ötletek.

A fal festését a helyszíntől függően kül- vagy beltéri falfestékkel végezzük, melyek a fal pára- és hőtechnikai jellemzőit nem befolyásolják, és a szokásos módon takarítható.

A festés befejezése után eltakarítjuk a munka során keletkezett maradékokat, a hulladékot elszállítjuk, hogy a megrendelőnek már tisztán, csak a kép nyújtotta élmény maradjon.

A munkát akkor tekintjük késznek, ha elégedett vagy a képpel!

10+1 fontos tudnivaló, hogy profi falfestményed legyen!

 

  1. Kültéri vagy fűtetlen helyiségben lévő festmény elkészítését száraz idő, minimum +8 °C és maximum 10 m/s szélsebesség esetén tudjuk vállalni.
  2. Szükségünk lesz tiszta vízre - a festékek hígításához, az ecsetek megtisztításához.
  3. Fontos a festékkel szennyezett víz kiöntésére alkalmas lefolyó, vagy ennek hiányában jelezd a víz elszállításának igényét!
  4. Legyen mosdó a közelben!
  5. Parkoló a közelben, hogy a szükséges eszközöket a helyszínre tudjuk szállítani.
  6. Legyen akadálymentesen megközelíthető a falfelület! ~1,5 m szélességben szabad terület a fal előtt
  7. Fontos a természetes fény vagy megvilágítás - ezek hiányában hálózati csatlakozó a lámpáknak.
  8. Ha a falfestmény egy már meghatározott alapszínű falra készül, nagyon hasznos, ha megvan a korábban használt szín kódja, vagy a korábban használt festékből minimális mennyiség az esetleges javításokhoz.
  9. Amennyiben a festendő felületről kapunk egy fotót, könnyebben fel tudjuk mérni a feladatot és ez alapján szívesen elkészítünk egy látványtervet, ami alapján pontosítani tudjuk az ajánlatot.
  10. Ha vannak olyan képek, melyek tetszenek és hasonló hatású mutatna jól a falon, ezeket is várjuk, hogy segítsenek a látványterv elkészítésében.

 +1  A festmény elkészítéséhez szükséges engedélyeket* a megrendelő biztosítja.


* Engedélyre szükséged lehet, ha közterületen festeted a képet, rendelet szabályozhatja a homlokzati megjelenést, esetleg valamilyen műemlék jellegű épület falfelületére készül a festmény. Ugyanígy fontos a tulajdonos engedélye, ha bérleménybe szeretnél falfestést. Ha pedig olyan ábrát szeretnél felfestetni, melyhez szerzői jogok is szükségesek, az ehhez szükséges felhasználási jogok beszerzése is a Te feladatod.


Az alábbi képeken látható, hogyan lesz az első látványtervből végleges falfestmény: