Falfestmény - Dekorációs falfestés - Díszítőfestés - Faltetoválás

A falfestmény nem modern kori találmány. Ki ne hallott volna az ősemberek barlangrajzairól, melyek korai formái már 32 000 éve megjelentek. Ezek a kezdetleges rajzok lenyűgöző módon mesélnek őseink életéről.

Az ősemberekkel együtt azonban nem tűntek el a falfestmények, sőt az ókori kultúrákban is előszeretettel alkalmazták a dekorációnak ezt módját. Az egyiptomi templomokban és palotákban annak idején élénk színű díszítőfestéssel voltak díszítve a falak és oszlopok. Ugyanígy többen találkozhattak különböző könyvekben az ókori babiloni építészet kék alapra festett okkerszínű figuráival, vagy a perzsák szárnyas bikafiguráival, vagy különböző keleti ornamentikákkal.

Pár száz, vagy ezer évvel később is a görög és római kultúrákban is előszeretettel alkalmazták a falak díszítésére a dekorációs festést. A hosszú évek során ugyan folyamatosan fejlődött a falfestés technikája, változott a művészi látásmód, változott a téma.

A középkori keresztény kultúrában szintén rengeteg falfestmény, freskó készült, főleg egyházi témakörben. Michelangelo Buonarroti, Leonardo da Vinci... ki ne hallott volna ezekről a nagyszerű alkotókról és kiemelkedő kortársaikról.

Az újkorban, az iparosodás megindulásával egyre fontosabbá váltak az üzletek megjelenését szépítő, népszerűsítő feliratok, dekorációk és festések, de a különböző, egyszerűen felhelyezhető tapéták elterjedése előtt is speciális hengerekkel festettek mintákat a falakra.

Napjainkra a falfestés, legyen az egyszerűen csak dekorációs vagy akár marketing céllal elkészítve, hála a modern termékeknek, gyakorlatilag korlátlan lehetőséget kínál az alkotó képzelet számára. Nem kis felelősség egy falfestmény elkészítése, hiszen maradandó és gyakran tekintélyes méretű képek elkészítéséről van szó. Megrendelőink hosszú évekig élnek, dolgoznak, szórakoznak képeink mellett, között, vagy éppen alatta, ezért kiemelkedően fontos számunkra megrendelőink elképzeléseinek pontos megismerése, szakmai ismereteink folyamatos bővítése, hogy méltó módon folytathassuk ezt a több tízezer éves művészetet...